Ungdomsteater


UPPDRAG

Ungdomar får sommarjobb med att skapa en teaterföreställning. I samarbete med jobbcentret Äpplet / Stadsdelen Västra Hisingen.


HUR

Ungdomar i Västra Hisingen får sommarjobb via kommunen för att skapa en föreställning med MEETING PLAYS. Detta genomfördes sommaren 2017 och 2018, och planeras för sommaren 2019. 2017 genomfördes föreställningen "Pengar" på vårvinden, under ledning av MEETING PLAYS, Abdi Abdiazis, Alexander Goldman och Segal Muhamed. Den baserades på skrivandeprocesser, Musikskapande och scensikt gestaltande. 2018 gjordes en teaterföreställningen "Hej Blå" som visades för barn och familjer på gårdar i Biskopsgården.


RESULTAT

Första året engagerade många som aldrig tidigare hade gjort något liknande. Det blev en intensiv process, som upplevdes mycket positiv för de flesta. Det var dock lite problematiskt att vara på en fritidsgård, där andra ungdomar kunde komma. Andra året gjordes en barnföreställning som uppskattades mycket av barn och familjer på gårdarna. De medverkande från Biskopsgården och Torslanda fick en mycket bra sammanhållning i gruppen. I år har närmare 200 ungdomar som gått ut nian anmält intresse för teatersommarjobbet.


 
 
 
 
E-postadress